Herr: Efterlängtad seger för u-laget

Publicerad: 2022.05.19

Under en solig kväll på Brovalla blev det äntligen tre poäng för u-laget i den fjärde omgången av seriespelet. Ett tillbakapressat rödvitt gäng fick slita hårt för segern där Melker Nyberg Karlberg än en gång stod för en supermatch i målet och Axel Pryssander avgjorde matchen med en individuell prestation i den 82:a matchminuten.
Första halvleken
Valtorp inledde stabilt över hela banan och rev till sig den första målchansen genom Martin Eliasson. En jämn första halvlek, hyfsat chansfattig, men där känslan var att Valtorp hade ett hyfsat grepp om matchen men där Melker Nyberg Karlberg agerade med ett stort pondus på fasta situationer och avvärjde mycket med vältajmade utrusningar. 

Andra halvleken
Ju mer andra halvlek gick desto mer tog gästande Ekedalen över spelet och chanserna kom därefter. Valtorps backlinje och Melker i mål gör en supermatch tillsammans och blockar/räddar gästernas försök att ta ledningen. Med kvarten kvar sa coacherna på bänken "Just nu köper vi en poäng, men känslan är att vi lika gärna kan vinna". Bara sju minuter senare hade Axel Pryssander från sin vänsterkant tunnlat ytterbacken och noterat från 25 meters håll att målvakten stod lite väl långt ut. Med ett elegant chipp-avslut så gav han Valtorp ledningen med 1-0, en ledning som höll även över de häpnadsväckande sex tilläggsminuterna. 

- Så värda segern, det har varit en tung resultatmässig inledning för u-laget men där det alltid funnits rätt inställning och karaktär, det lönar sig i längden. Extra beröm till backlinjen med rutin i form av Iwar och Pontus och kloka värderingar från kapten Thor samt Leo Setterberg som går från klarhet till klarhet i varje match han spelar. Även Melker i mål ska givetvis nämnas och också Axel Pryssander framåt som står för ett matchavgörande inhopp där han står för många fina räder på kanten och dessutom ett matchavgörande mål av hög klass.

Juli 2022

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Valtorps IF - Södra Vings IF
Torsdag 7 Juli, 19:30
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt