Herr: Förlust mot Ekedalen

Publicerad: 2022.05.25

Årets första förlust i seriesammanhang är ett faktum efter 3-0 borta mot Ekedalen.
Första halvleken
Valtorp inledde matchen piggt med lyckade aktioner i press-spelet och anföll med fart och kreativitet framåt och skapade de första målchanserna under den inledande kvarten. Ekedalen tog sin in i matchen allt mer därefter och lyckades spela sig ur Valtorps press. Matchen stod och vägde efter en halvtimme spelad där chanser från båda lagen avlöste varandra. Ekedalen etablerade ett anfall på sin vänsterkant och lyckades komma runt för ett inlägg från vänsterforward. Inlägget seglade tråkigt nog för Valtorps del in i bortre kryss. Tio minuter senare kom nästa mål efter ett avslut utanför straffområdet. Två mål som tog Ekedalen upp i förarsätet i en chansmässigt jämn halvlek där Valtorp hade iniativet inledande kvarten men hemmalaget tog över allt mer.

- Första målet är inget att säga om, det är väldigt oturligt att den seglar in men det är sånt som händer. Andramålet känns vi väldigt passiva på ett inkast och blir alldeles för lätt bortspelade utan att vi kommer upp i block. Det är två mål som man gör om man har rätt dag och det andra målet är ett sånt man släpper in om man inte är helt påkopplade.

Andra halvleken
Valtorp försöker ta sig in i matchen och inleder även den andra halvleken helt okej men mattas av att Ekedalen skickligt spelar ur och kontrollerar. Ännu ett avslut utanför straffområdet ska sedan komma att stänga matchen helt till 3-0 efter drygt 60 minuter. 

- Ja det är känslan, efter detta målet kommer vi in i en bättre period samtidigt som Ekedalen nog är rätt nöjda med matchbilden de också. Vi försöker forcera och skapar ett par målchanser på det utan lyckade resultat. Det är bara konstatera att vi inte får ihop det idag och får göra en rejäl rannsakning över några dagars långledigt. Från och med måndag måste det finnas ny energi i gruppen och en vilja att förenkla och förbättra, så får vi gå tillbaka till grunder och jobba därifrån som ett lag. 

Juli 2022

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Valtorps IF - Södra Vings IF
Torsdag 7 Juli, 19:30
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt