Herr: Uddamålsförlust mot Skultorp

Publicerad: 2022.06.12

Valtorp slet hårt för en kvittering borta på Orkanvallen och fick in den genom Vedad Nikontovic efter 70 minuter. Tio minuter senare avgjorde dock hemmalaget och tog samtliga tre poäng.
Första halvleken: 
Valtorp inledde matchen starkt och var de som kände mest på tå under de inledande minuterna. Efter tjugo minuter tog dock hemmalaget tag i taktpinnen ordentligt och spelar sig ur Valtorps lagdelar ett par gånger utan att för den delen skapa rena chanser, undantaget då en djupledsboll når deras forward som lobbar över Daniel som rusar ut. Jonas rensade undan på mållinjen i sista stund. Skultorp rullade sedan återigen upp ett väldigt fint anfall i den 25:e minuten och denna gången hela vägen fram till en anfallare som kunde lägga bollen i mål. Valtorp står för chansskapandet i den första halvleken även om hemmalaget har mest boll. 

- De varierade klokt i att rulla och crossa, så vi blev bitvis långa i lagdelarna och fick springa mycket. Men över det stora hela en jämn halvlek där vi skapar chanser för att leda. Vi hade gott mod inför den andra halvleken trots underläge.

Andra halvleken: 
Valtorp inleder den andra halvleken än starkare och har efter fem minuter skrapar fram två fina kvitteringsmöjligheter. Därefter får Skultorp en period där de kontrollerar och rullar boll klokt och varierar med att slå längre bakom Valtorps backlinje. Ett par lägen dyker upp för Skultorps forward som missar och mycket frustrerat gång på gång skriker ut att vaktmästaren på Orkanvallen gjort ett bedrövligt jobb i straffområdet.

Desto bättre jobb måste vaktmästaren ha gjort i det andra straffområdet då inhoppande Vedad Nikontovic dundrade in 1-1 efter 72 spelade minuter. Stor lättnad i Valtorp som också hade energin uppe och gick för att  försöka göra ytterligare ett mål. Det var dock hemmalaget som fick det sista ordet i den 80:e minuten. Ett väl passivt agerande från Valtorparna gjorde att SIF:s centrala mittfältare fick vandra sig till ett briljant avslut. Jonatan Almberg fick ta sig till ett liknande läge strax därefter men bollen satt i ribban. Valtorp fortsatte att trycka på, förgäves. 

- Matchen i sig är ganska bra, tycker vi hanterar deras bollinnehav på ett bra sätt efter deras ledningsmål i första och skapar som sagt nog med chanser för att vinna. Det är en bra division 5-match som svider att förlora såklart men den stora frustrationen är ju formtrenden vi är inne i överlag. Vi kämpar och sliter men får inget gratis och då är det bara att lägga ned ännu hårdare för varandra. 

Juli 2022

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nästa match

Valtorps IF - Södra Vings IF
Torsdag 7 Juli, 19:30
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt