Herr: Seger efter stark laginsats mot Annelund

Publicerad: 2022.06.17

Valtorp stod för en stark laginsats och vända på den negativa trenden. Jonas Olsson stod för matchens enda mål i den 72:a minuten då han nickade in sitt tredje mål för säsongen.
Första halvleken 
Valtorp inledde matchen piggt och kunde/borde haft 1-0 redan efter en minut. Avslutet gick rakt på, men Valtorp spelade sig vackert fram till läget och fick energi med sig som fortsatte ge vind i seglen under matchens inledning. Ytterligare en väldigt bra chans under matchens inledande minuter - men inget rödvitt mål heller där. Annelund kämpade sig in i matchen och är ett mycket duktigt kontringslag som satte våran backlinje på prov. Efter cirka 30 minuter klev Elias av en redan sargad backlinje med en lättare känning (Patrik Åsén skadad, Anton Eriksson bortrest). In kom Pontus Fahlgren som gjorde sin årsdebut i A-laget, detta med bravur då han efter slutsignal utsågs till matchens rödvita lirare. 
Efter cirka 35 minuter kom också Evraz Salih in från bänken och rev igång Valtorps anfallsspel med ständiga djupledsalternativ. Valtorp inledde halvleken bäst, hade en period i mitten där Annelund kom in i det rejält men där Valtorp sista tio återigen kopplade greppet och hade en god känsla inför andra halvlek.

- Vi kände att vi behövde ta det lite lugnare med boll, de gånger vi rullade på varandra fick vi alltid ut något vasst av det. Det är dock lätt hänt när man står med två poäng på fyra matcher att man inte vågar fullt ut. Det lovade vi oss själva i paus att gå ut och göra i andra.

Andra halvleken 
Valtorp gjorde som de kommit överens om under paus. Bollen hölls ned på backen och tempot kom därefter. Annelund som hade en tunnare bänk med sig fick jobba hårt med förflyttningar och runt 60:e minuten kändes ledningsmålet för de rödvita hängandes i luften. Gästerna som tidigare nämt var väldigt vassa i omställningsspelet, tunga på fasta situationer och dessutom med långa inkast, trots övertaget spelmässigt så kunde fortfarande allt hända och det vore inte märkligt om nervositeten smög på. Valtorp behöll dock lugnet och i den 70:e minuten skapades tre raka hörnor. Den tredje var Annelundsspelarna starkt kritiska till att det skulle vara hörna, och just denna knoppade kapten Jonas Olsson in efter en fin serve av Evraz. De vassaste chanserna efter målet skapade Valtorp och det kändes fortsatt läskigt att lägena inte förvaltades i ett mål. Annelund förmådde dock inte att forcera utan Valtorp höll ut och tog en skön uddamålsseger med hållen nolla. 

- En väldigt stark lagseger, hela laget gör det bra men stora skillnaden mellan lagen idag tycker jag är att våra ersättare går in och gör det såpass bra och stärker oss. Evraz blev viktig för oss med hårt jobb och djupledsspel, Roslund kliver in och är rejäl med pigga ben centralt på mitten sista 35 och sen ska Pontus Fahlgren som utnämndes av LP-bilar till matchens lirare såklart höjas lite extra då han fick kliva in redan efter trettio minuter och står för en fläckfri insats. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Annelunds IF 1-0 (0-0)
  • Resultat: 1-0 (0-0)
  • Datum: 2022-06-16
  • Tid: 19:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Brovalla

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt