Herr: 2-2 borta mot JK10

Publicerad: 2022.06.28

Hemmalaget fick en drömstart redan i första minuten, därefter var halvlekens Valtorp som efter tjugo minuter var uppe i en ledning med 1-2. Därefter var det återigen hemmalaget som startade andra bäst och kvitterade tio minuter in, matchen får sägas slutade rättvist, 2-2.
Första halvleken
Valtorp såg ut att starta piggt och gick direkt till anfall, dock utan resultat. Därefter kontrade JK10 helt enligt skolboken och med ett vasst inlägg friställdes lagets centerforward och satte distinkt bollen i nät. Mardrömsstart för Valtorp. Det syntes dock inte på laget som direkt efter målet tog tag i bollen och lät hemmalaget jaga en hel del boll. Valtorp spelade klokt och tog sig till målchanser, i den 18:e minuten satte var det sånär kvitterat då Alexander Nilsson avslutade utanför straffområdet, avslutet tog dock i stolpen. Kvitteringen kom istället bara minuten senare då Evraz Salih slog en hörna som Simon Odh mycket elegant dundrade in på volley rätt upp i krysset. Bara två minuter senare var det dags för nytt rödvitt mål. Jonas Olsson slog bollen med en fin yttersida från sin mittbacksposition ut mot Anton Eriksson som tog med sig bollen på offensiv planhalva och med ett perfekt inlägg nådde Robin Andersson som nickplacerade in ledningsmålet. Några minuter senare väntade vattenpaus innan en ganska chansfattig sista kvart, men där Valtorp klart var det bollförande laget och hade kontroll på läget. 

- Det kändes som att vi under första halvleken hade läget under kontroll, kanske borde vi vaskat fram lite mer chanser och gått mer i djupet för att såra de lite mer och försöka stänga matchen med det övertaget vi hade, men det var kämpigt att accelerera för mycket i värmen och JK10 kändes vassa i omställningar. Summeringen blir ändå att vi hämtade oss grymt bra från det tidiga insläppta målet och spelade en fin anfallsfotboll och hade bra koll bakåt. 

Andra halvleken
JK10 var helt plötsligt klart hetare i dueller och spelade ett rakt och tydligt anfallsspel med mycket djupledslöpningar. Det var också så de sårade Valtorp i den 55:e minuten med ännu en fin omställning och därmed kvitterat till 2-2. Båda lagen skapade chanser för att vinna, men närmast chansmässigt var nog ändå hemmalaget. Ett oavgjort resultat som får anses vara rättvist sett över 90 minuter. 

- Det är en besvikelse att vi inte kunde fortsätta som i första halvlek men som sagt, JK10 gjorde det bra med vassa och pigga djupledslöpare som blev tufft att försvara sig emot. Vi hittade inte riktigt rätt i den andra halvleken även om vi sista tjugo ändå avslutade med ett visst tryck på motståndarna utan att för den delen skapa de solklara chanserna. 

Halva serien är nu spelad, Valtorp ligger på fjärde plats inför den serie som vänder redan på fredag. Därefter väntar ytterligare en match innan laget går på sommaruppehåll.

- Vi har ju kryssat alldeles för mycket för att vara med i absoluta toppen och därtill förlorat två matcher. Samtidigt är det en väldigt jämn serie där alla fortsätter ta poäng av alla och vårt enda alternativ är att gasa på och försöka ta sex poäng i matcherna som är kvar innan uppehållet.
 

Matchfakta

  • Jung/Kvänum 10 IF - Valtorps IF 2-2 (1-2)
  • Resultat: 2-2 (1-2)
  • Datum: 2022-06-27
  • Tid: 19:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Nya IP A

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt