Herr: Seger borta på Mossbrott

Publicerad: 2022.07.03

Ännu en varm sommarkväll med match för Valtorp denna vecka, denna gången blev det tre poäng för de rödvita efter en riktigt bra start på matchen och i övrigt ett kontrollerat försvarsspel mot ett piggt hemmalag. Matchen slutade 3-1 där Gabriel Berger, Johan Roslund och Evraz Salih stod för målen.
Första halvlek
Valtorp pratade inför matchen om att trycka på med en hög återerövring, mycket energi och överdriva djupledsspassningar och löpningar bakom backlinjen första kvarten. Resultatet: Mycket lyckat. 
Redan efter fyra minuter stod Jonatan Almberg för en mycket läcker genomskärare till Gabriel Berger som med ett distinkt avslut via stolproten satte ledningsmålet. Valtorp slog inte av på takten och nio minuter senare var Gabriel Berger än en gång inblandad då han med en chipp över backlinjen hittade in till Johan Roslund som tagit en perfekt djupledslöpning, gjorde en minst lika bra mottagning och avslutade på volley till 0-2. Två mycket vackra mål för de rödvita, helt enligt matchplan och 0-2 efter tretton spelade minuten. Över hela första halvlek hade Valtorp övertaget, hemmalaget var precis som i premiären pigga och rejäla i omställningar men saknades slutprodukten för att skapa de riktigt vassa chanserna, Daniel Larsson fick dock sträcka ut fint långt nere vid stolpen en gång. 

- Kul att våran tanke med den första kvarten föll så väl ut och att vi gör mål på de sätten vi gör, första halvlek överlag är väldigt bra från oss och det var gött att det lossnade så tidigt. 

Andra halvlek
Den andra halvleken är ganska jämn från start där ETL såklart satsar fullt ut på att reducera. Reduceringen skulle också komma i den 58:e minuten och ett nytt hopp tändes. Det skulle dock släckas bara två minuter senare då Jonatan Almberg än en gång plockade fram en fantastisk passning ur verktygslådan. Denna hittade fram till Evraz Salih som mycket kyligt rullade in bollen i mål. Därefter är allt under kontroll igen. Anton Eriksson fick med ett par minuter kvar sitt andra röda kort sedan han mycket tufft tacklats in i åskådarbänkarna som står otäckt nära planens långsida. En skärrad Eriksson reagerade på den hårda tacklingen och fick tyvärr syna det andra gula kortet.

Tre fina poäng in på kontot, nu återstår hemmamatch mot Södra Ving på torsdag innan sommaruppehåll. 
 

Matchfakta

  • Emtunga/Tråvad/Larv - Valtorps IF 1-3 (0-2)
  • Resultat: 1-3 (0-2)
  • Datum: 2022-07-01
  • Tid: 19:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Mossbrotts IP A-plan

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt