Herr: Seger med 4-1 mot Södra Ving

Publicerad: 2022.07.07

Valtorp vann med 4-1 mot Södra Ving. Alexander Nilsson gjorde två mål, Gabriel Berger och Evraz Salih varsitt. Valtorp går nu på uppehåll på fjärdeplats i serien som haltar då serietvåan Skultorp har en match mer spelad och en poäng mer.

Första halvleken:
Valtorp inledde matchen bäst och har ett stort övertag och skapar en del chanser under matchens inledande tjugo minuter. Södra Ving skapar några frisparkar som håller på att bli farliga men Daniel i mål och försvaret avvärjde. Tjugotre minuter in i matchen var det så dags för 1-0. Precis som förra matchen blev omskolade Gabriel Berger Valtorps första målskytt. Fint assisterad av Robin Andersson så tryckte han in bollen mellan benen på gästernas målvakt. Valtorp fortsatte skapa chanser att utöka ledningen på, men lurigt läge att gå till paus på då Södra Ving var starka på fasta situationer och ledningen med uddamålet är skör. 

- En helt okej första halvlek, efter vårat ledningsmål tycker jag vi gick ned oss lite och fick lite väl bråttom fram. Så fort vi fick ned bollen och lite spelvändningar längs backen hotade vi. 

Andra halvleken:
Gästerna fick tidigt med sig ett inkast som Valtorp tyckte annat om, men det är sånt som händer och det var bara att ställa om till försvar istället. Bortalaget kastade igång snabbt och lade ett överlångt inlägg mot bortre som snyggt nicklobbades in. Valtorp hämtade sig mentalt från smällen och tog tag i bollinnehavet igen, utan att för den delen få det riktigt chanstrycket. Runt 60:e minuten började Valtorp att etablera ett chanstryck och Jonatan Almberg såg ut att vara påväg att knorra in ledningsmålet, en SVIF-försvarare blockade med huvudet i sista stund. Istället var det Alexander Nilsson som med ett överraskande lågt  distansskott från cirka 30 meter överlistade målvakten och Valtorp åter i ledning. Lugnet spred sig bland de rödvita som spelade klokt i värderingen att fortsätta gå framåt för att stänga och kontrollera defensivt. Matchen avgjordes helt i den 78:e minuten när Gabriel Berger tryckte sig in i straffområdet och slog bollen snett inåt bakåt där Alex styrde in sitt andra för dagen. Robin Andersson assisterade sedan Evraz Salih som för andra matchen i följd stod för ett inhopp som målskytt. 

Valtorp luftade hela utespelarbänken under andra halvlek. Bland annat gjorde Axel Pryssander och Alexander Svensson seriedebut i den rödvita tröjan. Truppen går nu på uppehåll fram till och med 27 juli. Den 9 augusti väntar derby mot Grolanda/Floby på Ekvallen.

- Det viktiga idag var helt klart tre poäng och känna att vi hakar på i toppen. Vi har mer att ge under hösten och med enbart fem poäng upp till serietopp så finns det massor att spela för återstående nio matcher. Det ska bli riktigt kul, men nu är vi taggade på några veckors fotbollsledigt. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Södra Vings IF 4-1 (1-0)
  • Resultat: 4-1 (1-0)
  • Datum: 2022-07-07
  • Tid: 19:30
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Brovalla
Daniel Larsson
Vedad Nikontovic Jonas Olsson Pontus Fahlgren Viktor Viktorsson
Johan Roslund Dennis Iwar Simon Odh
Gabriel Berger   Robin Andersson Jonatan Almberg
Avbytare
Självmål Evraz Salih   Alexander Nilsson    Dino Cemal Thor Acker Alexander Svensson Axel Pryssander

September 2022

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Jung/Kvänum 10 IF
Söndag 2 Oktober, 16:00
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt