Herr: Tung derbyförlust på Ekvallen

Publicerad: 2022.08.09

Valtorp hade ett gyllene läge att vid seger på Ekvallen haka på i serietoppen. Istället blev det en rättvis förlust mot Grolanda/Floby som passerade Valtorp i tabellen.
Första halvleken 
Det var ingen vacker fotboll som spelades från något av lagen under matchens inledning på en tungsprungen och långhårig gräsmatta. Väldigt mycket långt och resultatlöst från båda håll och det kändes som att det bara inväntades misstag snarare än att ta tag i taktpinnen. Cirka tio minuter in i matchen får man ändå säga att det är hemmalaget som lyckas bäst med att få ned bollen och anfalla med intentioner längs backen och tre minuter senare hade Rasmus Rylander löpt sig fri och placerat in 1-0. 15 minuter senare fick Johan Danielsson som är en duktig distansskytt alldeles för ensam måtta ett avslut från 20 meter. Stenhårt i ribban och Andreas Mann rullade in returen till 2-0. En tung period för Valtorparna som inte alls tagit sig in imatchen. Återstående kvarten av första är en viss höjning med två skapade chansen för för de rödvita, men upp till en okej nivå fanns det ett par växlar. 

Andra halvleken
Valtorp steppade upp och fick till ett uppställt anfallsspel på ett helt annat sätt och visade rätt energi och kämparglöd och med det kom fler skapade chanser. Det var dock först i den 79:e minuten som reduceringen kom och därmed liv i matchen. Målet gjordes av Dennis Iwar långt ut på vänsterkanten och kom i en överraskande båge över hemmalagets målvakt. Sista tio skulle ni bli en spännande forcering från de rödvita, dock gjorde Grolanda/Floby 3-1 bara tre minuter senare. Evraz Salih reducerade på en vacker frispark i den 89:e minuten. Valtorp som flyttade fram allt för en kvittering fick dock väldigt snart se ännu en boll i mål. 

- Vi är alldeles för passiva både individuellt och kollektivt i matchens inledning och inte alls redo att ta den kampen ett derby kräver. Första halvtimmen är alldeles för klent tyvärr. Hela andra halvleken visar vi en helt annan karaktär och reducerar gånger två, vi släpper alldeles för enkla mål och förlorar kvällens derby rättvist. 

Nästa match för Valtorp är hemma mot Herrljunga den 15/8.

September 2022

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Jung/Kvänum 10 IF
Söndag 2 Oktober, 16:00
Brovalla

Senaste resultaten

Senaste nytt