Herr: Ny 6-1 seger mot ENVFF

Publicerad: 2022.08.21

Precis som i våras vann Valtorp med 6-1 mot Edsvära Norra Vånga. Hemmalaget tog dock ledningen på straff efter drygt tjugo minuter, därefter var det gråsvarta Valtorp för hela slanten. Trygga 4-1 i paus kontrollerades sedan i andra halvleken där Valtorp gjorde ytterligare två mål.
Första halvleken
Valtorp inledde likt senast mot Herrljunga med att vara laget med mest energi och boll. ENV kom med en tydlig plan om att nå sin långa target med skarvar på djupledslöpande yttrar. Detta sorterade backlinjen upp tillsammans med centrala mitten tidigt och hotet uteblev. Valtorp vaskade fram halvchanser och hade trycket, men i den nittonde minuten dömdes straffspark efter att duktige Dahlberg i fram blivit nedriven. Straffen satte han dit säkert och 1-0 till hemmalaget. Valtorp växlade upp efter målet och ställde om föredömligt i tjugofemte minuten där Simon Odh bröt bollen centralt och serverade Jonatan Almberg som med ett perfekt inspel nådde Alex Nilsson som stötte in bollen i mål. Bara två minuter senare var Valtorp i ledning. Edvin kastade snabbt till Gabbe som servade ett fint inlägg till Alex som återigen satte bollen i mål, denna gång med en nickskarv. Fjärde målet på två matcher och sjunde totalt i serien. Alex friställde sedan Evraz Salih som tagit en fin löpning och placerade in 3-1. Innan paus sköt Jonatan in 4-1 vackert utanför straffområdet. 

Andra halvleken 
ENV gick för en reducering för att få liv i matchen men kom aldrig riktigt nära. Matchen stängdes dock helt när comebackande Edvin Olsson fint assisterade Evraz Salih som skickligt vände bort sin försvarare och placerade in in sitt andra mål för dagen och även han sitt sjunde i serien. Därefter var det dags för hans broder Aras Salih att skriva in sig i målkontot. Efter en längre period med bra träningsnärvaro och fina insatser i u-laget gjorde Aras idag sin A-lagsdebut och satte straffen som Gabriel Berger skapade efter cirka 70 minuter. Matchen därefter ganska avslagen men hela bänken fick luftas och Valtorp undvek varningar på inte mindre än fem spelare som stod i farozon att missa kommande omgång. Valtorp klev upp som ny tabellfyra i en målskillnadsaffär mot Grolanda/Floby. 

- Vi har trummat igång igen, nu kommer det en toppmatch hemma mot FFK på lördag som vi har att se fram emot och ska ladda upp med en rejäl träningsvecka inför detta. 
 

Matchfakta

  • Edsvära-Norra Vånga FF - Valtorps IF 1-6 (1-4)
  • Resultat: 1-6 (1-4)
  • Datum: 2022-08-21
  • Tid: 15:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Edsvallen A

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt