Herr: Ineffektiviteten bäddade för storförlust

Publicerad: 2022.08.27

Gästande FFK tog ledningen tidigt, därefter dominerade Valtorp första halvleken och skapade mängder av målchanser som borde resulterat i mål. I andra halvleken var FFK än en gång laget som fick bollen i nät och det landade tillslut i hela 0-4.
Första halvlek: 
Valtorp inledde matchen med hög intensitet och spelade snabbt till sig ett fint läge efter bara en spelad minut där Gabriel Berger tog sig förbi målvakten, från vårt rödvita sätt att se på det borde det resultera i en given straff sedan Gabbe varit först på boll, petat den förbi och rivits ned. Domaren valde att fria situationen helt vilket bara är att acceptera. FFK tilläts vända upp allt för enkelt i ett hål på Valtorps mittfält och servera en djupledslöpande forward som placerade in 0-1 bara efter två händelserika minuter. Valtorp hämtade sig därefter väldigt bra och satte ett hårt tryck mot gästernas mål och skapade upp mot två fulla händer med 100 %-iga målchanser. Antingen parerade Otto Falk i mål eller så var inte skärpan där för de rödvita. 

- Vi gör en jättebra halvlek i stort, bortsett från agerandet på deras första mål så är det någon chans till vi bjuder på men sen har vi allt spel och kontroll tycker jag. Chanserna och trycket därefter, men ineffektiviteten är för påtaglig. Vi bör kliva av den första halvleken i ledning är känslan.

Andra halvlek
Valtorp hade ett gott självförtroende trots underläge men kom inte upp i samma nivå under andra halvlekens inledning. När Johannes Andersson fick måtta ett avslut utanför straffområdet mot ett väl passivt försvar och bollen i nät till 0-2 sänktes huvudena än mer. Valtorp försökte komma igen men hade inte den berömde medstudsen och flytet med sig, samtidigt som FFK spelade klokt och tryggt i sin tvåmålsledning. Chanserna fortsatte att skapas för Valtorp som var i behov av att spräcka Falks nolla för att få nerv i matchen. Istället var det FFK som stängde matchen med 0-3 och strax därefter 0-4 med snabba kontringar. Valtorp spelade därefter med en man mindre sista tjugo efter att Jonatan fått sitt andra gula kort. Laget höll uppe karaktären och fick stopp på blödningen. Ännu en match mot ett topplag som resulterar i förlust, det var också Valtorps första hemmaförlust för året. 

- Jättesurt..Spelmässigt är första halvlek jättebra. Resultatmässigt är 0-4 alltid 0-4 och det är ju underkänt hemma på Brovalla. De gör målen vid avgörande lägen i matchen och har det flytet som ett topplag med gott självförtroende har. Vi får gnugga på inför Ekedalen hemma nästa vecka och ta revansch då. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Falköpings FK 0-4 (0-1)
  • Resultat: 0-4 (0-1)
  • Datum: 2022-08-27
  • Tid: 15:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Brovalla

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt