Herr: Storseger borta mot Folkabo

Publicerad: 2022.09.11

Fem olika målskyttar stod för målen när Valtorp på ett säkert sätt tog tre poäng borta på Skedevallen. Gabriel Berger, Alexander Nilsson, Evraz Salih, Jonatan Almberg och Hugo Jansson stod för målen.
Första halvleken 
Ett par tunga pjäser från Valtorps centralstomme saknades på Skedevallen under lördagen. Patrik Åsén och Robin Andersson är sedan tidigare långtidsskadade, Simon Odh avstängd efter tre gula kort och under uppvärmningen kastade även kapten Jonas Olsson in handduken. Valtorp ställde till trots upp med ett starkt lag där Pontus Fahlgren ersatte Jonas. Johan Roslund fick kaptensbindeln runt armen och på det centrala mittfältet fick David Hallqvist sin startdebut efter en olycksföljd säsong där skadorna avlöst varandra. 

Valtorp tog snabbt tag i taktpinnen och redan efter sex spelade minuter var det 0-1. Jonatan Almberg trampade in i motståndarnas straffområde och avslutade, målvakten släppte retur till Gabriel Berger som distinkt dundrade in matchens första mål. Matchens nästa mål kunde, och i ärlighetens namn borde, ha gjorts bara minuten senare av Elvedin Kusturica. Daniel Larsson avvärjde situationen på ett mycket bra sätt. Strax därefter ännu ett läge för hemmalaget, men avslutet högt över. Den nykomponerade backlinjen fick därefter koll på läget och Folkabos farliga inledning i djupledsspelet kändes inte längre av lika markant. Det var istället Valtorp som på nytt la in en högre växel. Johan, David och Jonatan på mitten spelade ur många situationer längs marken och hittade ut fint på yttrarna. Många hörnor skapades och 0-2 kändes nära. Efter knappt tjugo spelade minuter så bröt Anton Eriksson bollen fint från sin högerbacksposition, spelade kontrollerat upp på Gabriel Berger som med en utmärkt crossboll strax över halvplan nådde hela vägen till ytterkollegan Alexander Nilsson som stod för en riktig klassaktion när han tog med bollen på bröstet och smackade in en volley högt upp i närmsta kryss. Ett av årets vackraste mål och 0-2 till Valtorp. 

I den trettionde minuten hade en Folkabomittfältare inom loppet av fem minuter sparkat ned våra centrala mittfältare och helt rätt bestraffats med två gula kort och fick lämna planen. Den sista kvarten i första halvlek blev avslagen men Valtorp fortsatte skapa chanser för 0-3, medans Folkabo fick chansen precis innan paus på en frispak från 25 meter. Daniel räddade denna och domaren blåste av första 45. 

- En bra första halvlek av oss där vi spelar en fin offensiv fotboll och reder ut de första minuterna efter 0-1 där Folkabo har momentum. När vi blev en man mer tycker jag att vi slappnade av lite väl mycket och visade fel signaler och kroppspråk i viljan att försvara. I våras var vi med om en vändning från ingenstans från Folkabo så vi var enade om att vi behövde höja oss trots säker ledning och numerärt övertag. 

Andra halvleken
Valtorp inledde den andra halvleken bäst och det hände egentligen inte jättemycket nämnvärt fram till 0-3. Jonatan Almberg som i sin centrala roll på mitten var riktigt vass hittade en genomskärare till en djupledslöpande Evraz Salih som på ett kyligt sätt lade in målet som helt sänkte Folkabos hopp femtiosju minuter in i matchen. Fem minuter senare blev Jonatan nedsparkad i straffområdet och fick straff som han själv stegade fram för att lägga. Målvakten räddade men släppte returen rakt ut till Jonatan som satte bollen i nät. De både lagen roterade därefter lagen där samtliga Valtorpare på bänken utom Jonas Olsson hoppade in. En av inhopparna var Hugo Jansson som satte 0-5 med kvarten kvar att spela. Sista kvarten blev sedan ganska avslagen. 

- En gedigen insats där vi är riktigt bra när vi gör oss spelbara för varandra och är noggranna i vårt försvarsspel. En väldigt rättvis seger och skön revansch från poängtappet i våras. 

Matchfakta

  • Folkabo IK - Valtorps IF 0-5 (0-2)
  • Resultat: 0-5 (0-2)
  • Datum: 2022-09-10
  • Tid: 12:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Skedevallen 1

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt