Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Målfest när Valtorp segrade mot Skultorp

Publicerad: 2022.09.18

Valtorp segrade med 6-3 (3-2) hemma mot Skultorp under lördagen. Alexander Nilsson stod för tre mål, Jonatan Almberg för två och Evraz Salih ett.
Första halvleken
Två lag strax under absoluta toppen drabbade samman under lördagen. Skultorp låg på fjärdeplats, en poäng före Valtorp som låg på femteplats. Matchen inleddes med ett fint spel från både lagen som såg ut att köra full gas framåt. Valtorp hade inledningsvis lite sorteringsproblem med Skultorps wingbacks men tog sedan iniativet och fick istället en lågt stående fembackslinje emot sig. För den neutrale åskådaren så var det nog en trevlig fotbollsmatch att beskåda då båda lagen hade ambitioner om att spela sig ur lagdelar och använda få tillslag. Några rejäla målchanser fanns inte - först i den 26:e minuten kom matchens första klara målchans och den satt i nät. Detta sedan Skultorp kontrat och blivit övertaliga mot Valtorps backlinje. Anton Kindboms avslut var distinkt och bortalaget fick fira 0-1. Glädjen blev kortvarig sedan Jonatan Almberg bara fyra minuter senare på ett elegant sätt dribblat sig igenom Skultorps mittfält och med en yttersida i djupet satt en perfekt löpande Evraz Salih i ett fint läge med målvakten. Evraz petade behärskat in bollen i mål och ny energi för de rödvita. 

Därefter väntade ett par intensiva minuter. I den 35:e minuten dömdes det straff till Skultorp, något Valtorparna inte alls höll med om. Straff var dock dömt och Simon Brage satte den säkert i mål. Ny bortaledning, men även denna gång blev glädjen kortvarig för de gulklädda. Tre minuter senare var det Valtorps tur att få straff sedan Gabriel Berger tagit sig förbi sin försvarare i straffområdet. Denna gången var det stora protester från Skultorp istället. Domaren pekade som sagt på straffpunkten och Skultorps försvarare  fick ett gult kort för förseelsen. Minst lika säkert som Brage slog in straffen tre minuter tidigare så var det nu Jonatan Almbergs tur att dundra in bollen i mål till 2-2. Valtorp hade nu momentum och utnyttjade detta i första halvleks sista spark. Gabbe spänstade högst på en höjdboll och via ett inspel snett inåt bakåt hittade till Alexander Nilsson som slog in 3-2 till Valtorp på volley. Två upphämtade underlägen och Valtorp i ledningen inför den andra halvleken.Andra halvleken
Valtorp inledde halvleken piggt, men likväl låg det en kvitteringsboll i mål efter bara tre minuter. Detta sedan Skultorp kontrat enligt skolboken och vackert spelar ur Valtorps lagdelar. Tungt såklart att det återigen var lika i matchen efter att Valtorp precis innan halvlek tagit ledningen för första gången. Psykologiskt sett kunde Valtorp ha fallit ihop totalt, men det blev helt tvärtom. De rödvita tog över totalt och står för en av årets bästa halvlekar därefter. I den 56:e minuten så var en matchens huvudfigurer - ja vi kan faktiskt säga planens bäste, Jonatan Almberg igång igen. Jonte tog sig igenom Skultorps mittfält med en ny soloräd och passade ut till Alexander Nilsson som drog till från tjugo meter. Drömträff i krysset och Valtorp åter i ledning. Även nästa mål skulle vara Alex, detta i den 69:e minuten. Med vänsterfoten satte han även denna bollen högt upp i nättaket och hattricket därmed fullbordat mot fjolårets lagkamrater. Riktigt kul att se Alex hitta storformen under hösten, målet mot Folkabo senast och de tre mot Skultorp är hög, hög klass. På tal om hög klass, vi återkommer till Jonatan Almberg. Efter att ha varit inblandad i väldigt mycket anfallsmässigt för Valtorp, däribland två vackra assist och ett distinkt straffmål så var det i den 75:e minuten dags för kronan på verket. Återigen en vacker soloräd, där varken sparkar eller tröjdragningar kunde stoppa honom så tog han sig loss och avslutade mycket elegant med ett kryss-skott från tjugofem meter, 6-3 till Valtorp. 

Sista kvarten spelades av kontrollerat och hela Valtorps bänk byttes in och stod för stabila insatser. Valtorp tog sig med segern förbi Skultorp i tabellen, men även förbi Grolanda/Floby som förlorade sin match hemma mot ETL. På torsdag väntar ett nytt toppmöte med bortamatch mot Annelund som igår klev upp som ny seriefyra efter en riktigt stark höstsäsong.

Matchfakta

  • Valtorps IF - Skultorps IF 6-3 (3-2)
  • Resultat: 6-3 (3-2)
  • Datum: 2022-09-17
  • Tid: 16:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Brovalla

December 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste resultaten

Senaste nytt