Herr: Stark seger borta mot Annelund

Publicerad: 2022.09.23

Valtorp visade på prov på fint försvars och anfallsspel borta i Annelund och tog en fin skalp i tabellens topp. Hemmalaget hängdes därmed av helt i kampen om tredjeplatsen. Valtorp har fortfarande en teoretisk chans på andraplatsen, då krävs dock en kollaps av nuvarande serietvåan Ekedalen.
Första halvlek
En kylig konstgräskväll i september behövde ett värmande spel. Valtorp fortsatte visa en fin kreativitet offensivt men stod också under den första halvleken för en av årets bästa kollektiva försvarsinsatser. Annelund är duktiga med sitt djupledsspel men de rödvita sorterade snabbt i ordning på hur det skulle jobbas försvarsmässigt. Valtorp trummade igång med ett snabb kortpassningsspel och hittade snart också alternativ i djupet. Efter trettiotre minuter var det dags för Valtorp att ta ledningen. Efterspelet från en hörna landade hos Jonas Olsson som i ett trångt läge tog sig runt en försvarare och gick för ett inspel. Bollen touchade via någon, oklart vem, men helt klart var det att ledningen var Valtorps. Bara tre minuter senare stod Valtorp för ett riktigt klassmål. Ett lyckat uppspel från backlinjen landade hos Simon Odh centralt på mitten, han spelade vidare bollen längs marken mot höger korridor där Gabriel Berger petade med sig bollen och slog ett kanoninspel till Evraz Salih som med en fin mottagning och ett placerat avslut gjorde 0-2 för Valtorp. Avslutande tio minuter i första halvlek var ganska jämna men Valtorp gick till pausvila med en fin bortaledning. 

- En av våra bästa halvlekar i år sett till helheten. Försvarsmässigt lägger alla ned ett stenhårt jobb och då blir vi så här bra. Med bollen ser vi fortsatt väldigt fina och bekväma ut. Vi är spelbara och vill vara delaktiga hela tiden, det är något vi verkligen väckt senaste månaden och det gör en stor skillnad i vårat spel. 

Andra halvlek 
Andra halvleken blev som det ofta blir när ett lag är i ledning med 0-2, det andra laget behöver lägga i en extra växel och det gjorde Annelund. Ett par minuter in i den första halvleken har de ett överlångt inlägg som seglar i ribban och de tryckte på med bra inkast och hörnvarianter. Valtorp å andra sidan fortsatte spela fin fotboll och hade fina lägen för att sätta in 0-3 och förmodligen spiken i kistan. Med kvarten kvar kom Annelunds reducering efter just en bra hörna och därmed nerv i matchen igen. Nerven ledde dock inte till några farligare chanser och  Annelund drog på sig flera onödiga frisparkar som gjorde att momentumet slogs av och Valtorp spelade av matchen klokt.

- En väldigt skön seger som fortsätter bygga på höstens fina spel. Nu vill vi ta tre poäng mot JK10 på söndag så vi slutar trea som sämst. Att nå andraplatsen just nu är att såklart att hoppas på ett mirakel men vi ska göra vårat så får resten bli som det bli. 

Matchfakta

  • Annelunds IF - Valtorps IF 1-2 (0-2)
  • Resultat: 1-2 (0-2)
  • Datum: 2022-09-22
  • Tid: 19:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Mörlanda B Konstgräs

Mars 2023

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

Valtorps IF - Fröjereds IF
Lördag 25 Mars, 11.00

Senaste resultaten

Senaste nytt