Herr: Storseger mot JK10

Publicerad: 2022.10.02

Valtorp gjorde 3-0 på cirka tjugo minuter, Evraz Salih stod för ett hattrick. Han gjorde även matchens fjärde mål i den andra halvleken. Valtorp tog i och med segern en tredjeplats i serien.
Första halvlek: 
JK10 inledde intensivt med en hög press och det tog fem minuter innan Valtorp kunde ta tag i matchbilden. Efter femton minuter var det så dags för nätrassel. Simon Odh stod för en stark prestation centralt på mitten och fördelade ett djupledspass till Evraz Salih som löpte fint och placerade in 1-0. JK10 stack direkt efter målet upp på en kvitteringschans men Daniel Larsson avvärjde. Tre minuter senare var det dags för Evraz igen, denna gången fint framspelad av Jay Patel, och bara minuten efter var hattricket fullbordat. Gabriel Berger spelade in bollen till Johan Roslund som måttade ett avslut som det släpptes retur på, Evraz petade in bollen i mål och 3-0 till Valtorp efter bara tjugo minuter. JK10 hade ytterligare en vass reduceringschans genom Gustav Björk men Daniel parerade igen.

- Mellan femtonde och tjugoförsta minuten gjorde vi tre mål på ett väldigt effektivt sätt och därefter blev det ganska avslaget och grinigt ute på planen. Det är ingen superhalvlek från vår sida egentligen, men vi red ut stormen som JK10 inledde med och sen gjorde Daniel två vassa räddningar som gjorde att vi höll nollan. Evraz insats framåt ska ju såklart nämnas, han var riktigt skarp när lägena gavs idag. 

Andra halvlek: 
Ja, bara fem minuter in i andra halvlek var det dags igen för Evraz. Alexander Nilsson spelvände vackert ut på högerkanten där Anton Eriksson återigen stod för en väldigt bra insats. Anton tog sig förbi både en och två försvarare och spelade in bollen på fötterna på Evraz som enkelt kunde rulla in sitt fjärde mål för dagen och fjortonde i seriespelet. Valtorp luftade hela bänken och samtliga kom in och gjorde fina insatser. Valtorps seger gjorde att hur det gick i Floby inte spelade någon roll, Valtorp tog nämligen tredjeplatsen framför Grolanda/Floby som slutade fyra. Falköpings FK avgjorde på stopptid mot just Grolanda/Floby och vann därmed serien, Ekedalen slutade tvåa i serien och får kvala vidare under hösten. 

- Matchen var ytterligare ett steg i rätt riktning för oss. Vi spelar en fin fotboll och gör det noggranna jobbet försvarsmässigt. Att avsluta med en seger och sluta trea känns såklart bra mycket bättre än om vi skulle gjort en dålig insats idag och halkat ned på fjärdeplats. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Jung/Kvänum 10 IF 4-0 (3-0)
  • Resultat: 4-0 (3-0)
  • Datum: 2022-10-02
  • Tid: 16:00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
  • Spelplats: Brovalla

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt