Herr: Alfred Bergström till Valtorps IF

Publicerad: 2022.11.24

Den 22-årige centrala mittfältaren Alfred Bergström är klar för Valtorps IF. Han kommer senast från en sejour i Åsarp/Trädets FK men har just Valtorp som moderklubb.
Alfred Bergström är tillbaka där han snörade på sig fotbollsskorna för första gången. 

- Jag startade fotbollskarriären på Brovalla som fyraåring och spelade i Valtorp tills jag var nio år, så det blir som att komma "hem", säger Alfred som blev nostalgisk av att rulla in i Valtorps by. 

 Alfreds karriär fortsatte i Tomten där flera av hans klasskompisar spelade, därefter gjorde han en övergång till IFK Falköpings FF som femtonåring. Där spelade han fram tills att han under hösten 2019 började på Gustavus Adolphus College i USA. Flyttlasset gick sedan hemåt i somras och höstsäsongen har han spenderat i Åsarp/Trädets FK. Att nästa destination blir Valtorp är av flera anledningar, utöver att det som sagt är en återkomst till moderklubben som väntar. 

- Valtorp har jag hört gott om länge från många håll. Jag känner till många spelare som jag spelat med i IFK Falköping. Valtorp känns som en spännande sportslig utmaning där jag individuellt vill konkurrera om en plats i a-laget och där jag vet att laget alltid siktar högt och vill avancera uppåt. Jag känner ett par stycken i tränarstaben och vet att det är väldigt engagerade ledare, så övergången till rödvitt känns helt rätt.

Alfred beskriver sig själv som fotbollsspelare enligt följande: 
- Jag har spelat en del mittback men mer och mer som defensiv central mittfältare och skulle själv säga att jag har ett bra spelsinne, en fin passningsfot och gillar att löpa i båda riktningarna på mittfältet. 

Viktor Fränberg kommenterar värvningen av Alfred Bergström:
- Jag känner till Alfred som person väldigt bra då vi är kollegor. Han är en grymt bra person som är lojal och ambitiös i det han tar sig för och kommer socialt att passa in riktigt bra i Valtorps IF och bli en fin truppmedlem, det är viktiga grunder i vår förening. Sen ska det bli spännande att lära känna fotbollsspelaren Alfred bättre och se vad han kan tillföra för oss på planen.

Vi hälsar Alfred hjärtligt välkommen till Valtorps IF och tillbaka till Brovalla IP!
 

Mars 2023

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

Valtorps IF - Fröjereds IF
Lördag 25 Mars, 11.00

Senaste resultaten

Senaste nytt