Herr: Gustav Kjellén klar för Valtorps IF

Publicerad: 2022.12.03

Den nittonårige anfallsspelaren Gustav Kjellén har haft många klubbar efter sig i vinter, det står nu klart att han representerar Valtorps IF under 2023. Gustav anländer senast från Åsarp/Trädets FK där han spelat de senaste tre säsongerna.
Gustav Kjellén inledde fotbollskarriären i Kinnarp/Slutarps IF där han redan i tidiga tonåren spelade a-lagsfotboll. Därefter tog han klivet till Åsarp/Trädet där nu tre säsonger passerat. På fredagkvällen besökte han sin nya hemmaplan, Brovalla IP och är nu helt klar för Valtorps IF. Detta efter en frimånad med flera intressenter. Han kommenterar själv varför valet föll på rödvita Valtorp:

- Jag jobbar i Skövde så rent geografiskt passar det väldigt bra att åka till Valtorp, men sen är det riktigt härligt gäng och jag har i mina samtal med Valtorp fått en bra bild av föreningen. Att laget är etablerat i division 5 var en stor fördel också. Det ska bli riktigt kul att bli Valtorpare. 

Vem är du som fotbollspelare och vad kommer du bidra med till Valtorps IF? 

- Jag gillar att ha mycket boll och löper mycket, söker upp tomma ytor och försöker skapa mycket lägen för mig själv och andra. 

Viktor Fränberg om nyförvärvet: 
- Gustav är en snabb anfallsspelare som gärna går i djupled och snabbt tar sig till målchanser. Av det jag sett så spelar han väldigt klokt och enkelt och positionerar sig smart i boxen. Han har ett gott driv, fina ambitioner och är riktigt sugen på att allvar bli en viktig a-lagspelare efter några år med en fin utveckling i Åsarp/Trädet där det mestadels blivit inhopp i division 3. Han kommer vässa till konkurrensen i våran anfallstrio både som ytter och ”nia”. Det är också en riktigt go gubbe som känner flera spelare i laget vilket gör att han redan känns som en av oss. Gustav har dessutom Backstreet boys-looken vilket är något vi brukar kika lite extra på när vi rekryterar nya spelare. 

Några dagar återstår innan frimånaden stänger nästa vecka, väntar lugna dagar? 
- Det skulle överraska mig om någon lämnar för en annan klubb kommande vecka, det har inte funnits några indikationer på det senaste månaden och finns heller inga indikationer i nuläget. In i truppen skulle det fortfarande kunna hända något de återstående dagarna då det pågår dialoger i skrivande stund.

 

Mars 2023

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

Valtorps IF - Fröjereds IF
Lördag 25 Mars, 11.00

Senaste resultaten

Senaste nytt