Herr: Rydboholm gästar i årets första match

Publicerad: 2023.02.25

Valtorp spelar på söndagen "hemma" på Odenvi klockan 12.00. Det är årets första match och det blir tävlingsmatch direkt då DM-gruppspelet startar. Välkomna till Odenvi där det är fri entré med kiosk där det går att köpa kaffe, kaka och Valtorpshalsduk.
Valtorps IF - Rydboholms SK 
Söndagen 5 mars
12.00, Odenvi 
Fri entré, öppen kiosk. 

Valtorp tar emot Rydboholms SK under DM-gruppens första omgång. Gästerna trillade under fjolårets säsong ur Division 4 Södra. Övriga lag i Valtorps grupp spelar senare på söndagskvällen, nämligen Sandared som också spelade Division 4 Södra under fjolåret där de slutade femma i tabellen, samt kommunkollegorna IFK Falköpings FF som under 2022 landade på en tredjeplats i Divison 4 Norra. 

Tränarstaben:
- Det ska bli riktigt kul att se rödvita Valtorp spela match igen. Försäsongen har vi mest ägnat åt vårt uppbyggnadsspel och vad vi själva gör när vi har bollen, så där hoppas och tror vi få se samma fina tendenser som varit under träning. Vi har senaste veckan intensifierat det kollektiva försvarsspelet så även där vill vi trots att vi inte gått in allt för intensivt på defensiven få svar i hur vi står tidigt på säsongen och vad vi behöver jobba vidare med. Det är ett första test på säsongen och vi lägger fullt fokus på egna insatsen och detaljer i den, sen handlar det ju också om tre poäng och dom vill vi såklart också ha och ska kämpa hårt för att inleda säsongen med en seger. 

Truppen:
Valtorp skickar en 18-mannatrupp där samtliga kommer få speltid, bland annat ett målvaktsbyte i paus där Daniel Larsson kommer ersätta Joakim Ramn.
Utöver comebackande nyförvärvet Oskar Odh så har truppen också en debutant i form av anfallsspelaren Gustav Kjellén som gjort ett piggt intryck under försäsongen. Gustav berättar om första tiden i rödvitt: 


Gustav Kjellén, ny från Åsarp/Trädets FK startar till vänster i tremanna-anfallet.

Hur känns de första månaderna som Valtorpare? 
- Det känns otroligt bra. Jag har kommit till ett gött gäng med mycket kvalitet. Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma igång med matcher nu. 

Vad kan supportrarna förvänta sig av dig och Valtorp under söndagens kamp? 
- "Red Army" kan definitivt förvänta sig att få se ett spelsuget lag med en ambition att äga mycket boll. Jag kommer förhoppningsvis bidra mycket i den offensiva delen med hårt slit och mycket löpningar.

En sista fråga, vi hoppas såklart på rödvitt mål under söndagen. Vem står för årets första mål, när under matchen sker det och ungefär hur ser det ut? 
- Årets första mål kommer i den 23:e minuten genom Robin Andersson efter att vi spelat oss igenom nedifrån med ett fint kombinationsspel. 

Mars 2023

Ti On To Fr
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   

Nästa match

Valtorps IF - Fröjereds IF
Lördag 25 Mars, 11.00

Senaste resultaten

Senaste nytt