Herr: Uddamålsförlust i Borås

Publicerad: 2023.03.11

Trots många spelare borta och tidigt underläge tog Valtorp över matchen, ägde mycket boll och skapade skarpa lägen. Tyvärr är nollan inte sprucken efter 180 minuter fotboll två omgångar in i DM-spelet och Sandareds ledning från minut sex höll och gav slutresultatet 1-0.
Första halvlek:
I Valtorps backlinje gjorde tre spelare startdebut i A-laget, därtill var ytterligare ett par positioner ovana och utbytta sen föregående omgång. Starten blev inte vad Valtorp önskade då Sandared gjorde 1-0 efter sex minuter på matchens första hörna. En situation där det blev tydligt att det var nykomponerade uppgifter på många på defensiva fasta, men där inte heller hemmaspelarens distinkta avslut på halv-volley ska snackas bort. 

Trots ett tidigt underläge så höjde sig Valtorparna snabbt och efter tjugo minuter hade Evraz Salih först på ett spektakulärt sätt tagit sig till ett fint läge där avslutet satt precis utanför, strax därefter kombinerade Valtorp sig fram mycket fint till ännu ett läge för Evraz, även denna gången tog han sig i en smart löpning in genom backlinjen, men där var marginalerna inte på vår sida då avslutet rullade precis utanför. Efter trettio minuter hade Valtorp hörna, på andrabollen kom Oskar Odh till avslut och bollen studsade upp på en hand i Sandared. Valtorparna ropade på straff där huvud-domaren friade, men efter ett par sekunder konfererade han med sin linjeman som noterat handen och blåst straff. Tyvärr för Valtorps del missades straffen och jakten på årets första mål skulle få fortsätta. Strax innan paus fick även Sandared en straff som från vårat håll såg tveksamt ut då situationen inte såg ut att vara i straffområdet, även denna straff bommades dock och 1-0 stod sig halvleken ut. Hemmalaget hade även de ytterligare en vass chans där bollen fick passera för enkelt i Valtorps straffområde och mirakulöst missades på borta stolpe. 

Andra halvlek:
Så fort Valtorp hotade i djupled blev det farligt, men tyvärr saknade vi skärpan i sista passen för ofta. Andra halvlek blev ryckig med en del byten och mycket avblåsningar och flytet i anfallsspelet påverkades därefter. Valtorps bästa målchans skapades genom inbytte Axel Pryssander som efter en vacker prestation i straffområdet prickade ribban. Med kvarten kvar visades en spelare i Sandared ut. Valtorp tryckte på och försökte forcera för en kvittering, tyvärr uteblev de vassa chanserna i slutet och hemmalaget segrade med 1-0. 

- Jag tycker det finns mycket fint att ta med sig utifrån matchens förutsättningar men det svider att vi inte fick in bollen på de chanserna vi skapade, det hade gjort oss lite modigare framåt är känslan. Vi spelar fint över stora delar av planen men det är fortfarande det där lilla sista, men det kommer komma. Många som inte spelat jättemycket A-lag tidigare gör stabila insatser och får känna på en högre nivå än dom är vana vid vilket blir nyttigt framöver. Bäst på plan över nittio minuter är absolut Simon Odh som har börjat den här säsongen strålande. Utöver det spelmässiga så tar han också ett verbalt ledaransvar på planen idag som var riktigt roligt att se. Stort beröm också till Rebin Saeed som verkligen börjar se ut som någon att räkna med i konkurensen i backlinjen.

Valtorp går i veckan som kommer in i en match-intensiv vecka:
Onsdag: IFK Tidaholm A/U - Valtorps IF, 19.00 Tidavallen
Fredag: Grolanda/Floby IF U - Valtorps IF U, 18.30 Odenvi
Söndag: IFK Falköpings FF - Valtorps IF, 12.00 Odenvi

Matchfakta

  • Sandareds IF - Valtorps IF 1-0 (1-0)
  • Resultat: 1-0 (1-0)
  • Datum: 2023-03-11
  • Tid: 14.00
  • Sammanhang: DM
  • Spelplats: Borås Arena 2
Daniel Larsson
Thor Acker Vedad Nikontovic Leo Setterberg Rebin Saeed
Jay Patel Simon Odh David Hallqvist
Evraz Salih Alexander Nilsson Oskar Odh
Avbytare
Självmål Hugo Jansson Axel Pryssander Martin Odh

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt