Herr: Seriepremiär borta mot Korsberga

Publicerad: 2023.04.12

På söndag spelar a-laget seriepremiär. Motståndet står Korsberga för och matchen startar 15.00 på Guldkroksvallens konstgräs i Hjo.
Bild: Senast Valtorp och Korsberga möttes var i seriespelet 2019. 

Korsberga IF - Valtorps IF 
Söndagen 16 april, 15.00
Guldkroksvallen, Hjo

På söndag är det dags för seriepremiär, efter två år i mellersta femman är nu Valtorp åter i den östra femman. Där väntar Korsberga i premiären, ett lag som Valtorp mötte senast 2019. Då vann Valtorp borta på våren med 3-1 och förlorade hemma på hösten med 0-2. I motståndarna Korsberga väntar ett tufft, fysiskt starkt lag - kryddat med vassa, kreativa lirare med erfarenhet från högre serier, en lurig premiärmotståndare?

- Ja, det kan man absolut säga men så hade man nog kunnat kalla varenda lag i denna serien och hade inte direkt kunnat välja någon önskemotståndare i en premiär. Det är jättesvårt att på förhand tippa toppen, botten och mitten utan det kommer klyschigt nog handla om att ta match för match och göra allt för att kliva av med tre poäng i varje kamp. 

För Valtorps del har det efter en motig start på försäsongen senaste två matcherna sett bra ut defensivt och med det har laget också fått självförtroende att gå för det mer framåt. Valtorps tränarstab nöjer sig givetvis inte så utan måste mana på truppen att det är nu det hårda jobbet börjar.

- Vi kan absolut inte luta oss tillbaka i nån falsk trygghet efter senaste matcherna, det gäller att göra det vi har gjort bra senaste veckorna ännu bättre nu när det är dags för seriespel. Spelarna visade ett enormt fokus och noggrannhet under gårdagens träning vilket bådar gott.

I Valtorpstruppen saknas Elias Martinsson som är bortrest och Evraz Salih som fortfarande inte är tillbaka i träning efter den axelskadan han ådrog sig under DM-spelet. Glädjande nog är Patrik Åsén åter i truppen efter att ha klivit av under försäsongens första match.

På målvaktssidan står staben inför mycket angenäma lyxproblem där det under året ska väljas mellan Joakim Ramn och Daniel Larsson, två målvakter med en väldigt hög höjd i division 5. 


- En målvakt som är på tok för bra för att sitta på bänken kommer ju sitta där varje match. Jocke och Daniel sporrar varandra på ett grymt sätt och den som inte spelar stöttar den som vaktar kassen. Båda två är så pass trygga och inspelade med backlinjen så vi känner att det inte kommer göra något att skifta mellan dom under säsongen så det ska bli grymt kul att följa hur dom håller varandra på tå konkurrensmässigt. Sen får man också säga att Isaac Djurberg är ett galet starkt tredjeval, det enda som talar emot honom just nu är att han inte spelat på över tio år och behöver matchning och träningar men det han gjort hittills i träning och match är väldigt imponerande och han står i u-lagets seriepremiär på måndag.

Staben avrundar med att berömma flera ”nya” spelare:

- Under försäsongen har många spelare som inte tidigare spelat mycket seniorfotboll fått chansen, något som inför seriestart stärkt bredden i truppen där flera spelare gjort sig konkurrenskraftiga inför seriestart. Vi hoppas att många Valtorpssupportrar tar sig till Hjo på söndag för att stötta laget i årets seriepremiär.

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt