Herr: Mållöst på Odenvi

Publicerad: 2023.04.23

Matchen mellan Valtorp och Mariestad som spelades i fredags slutade mållöst.
Första halvlek:
Till skillnad från de senaste matcherna så var det nu Valtorp som tog tag i taktpinnen och stod för en stark inledningen av matchen, där ledningsmålet borde ha petats in. Valtorp anföll på ett varierat sätt och straffade relativt enkelt Mariestad genom att spela ur lagdel för lagdel. Gästerna visade sig dock vara vassa på fasta situationer och tog varje möjlighet de fick att dra ned på tempot. Hörnor, inkast med mera tog väldigt lång tid, och lite komiskt så fick inte Valtorp chansen att lägga sin hörna i halvlekens slutsekunder då det tog för lång tid att sätta igång den. Första halvleken var klar fördel Valtorp, där solen var ett störande moment för Mariestad BK, och skulle därmed komma att bli även för Valtorp i andra halvlek.

Strax innan paus skadades en MBK-spelare olyckligt med en huvudskada och fick uppsöka läkare, vi hoppas allt gick okej där!

Andra halvlek:
När andra halvlek skulle spelas igång sågs i princip samtliga Valtorp hålla handen över ögonen för att se bollen i den skarpa kvällssolen på Odenvi. Gästande laget inledde allra bäst, men Valtorp kämpade sig tillbaka en bit in i andra. Efter sextiofem spelade minuter fick Vedad Nikontovic sitt andra gula kort och visades ut. Valtorp ställdes nu inför motsatt situation mot i premiären där man fick spela övertaligt sista tjugofem. Denna gången såg det dock ut som Valtorp spelade med en man mer igen. Mariestad tappade helt greppet och kom knappt till några anfallsförsök under sista tjugo minuterna medans Valtorp tryckte på ordentligt och skapade chanser goda nog för att ta med sig samtliga tre poäng hem, dock 0-0, årets första poäng och hållna nolla men ännu inga mål framåt. 

Summeringen är ännu en välspelad och bra match av Valtorp som är täta bakåt och skapar nog framåt för ännu en seger, dock utan sista skärpan i avsluten. 
Nästa match spelas mot Mölltorp/Brevik kommande lördag, oklart ännu om matchen spelas på gräs eller konstgräs. 

Matchfakta

  • Valtorps IF - Mariestads BK 0-0 (0-0)
  • Resultat: 0-0 (0-0)
  • Datum: 2023-04-21
  • Tid: 18.30
  • Sammanhang: Div. 5 Östra

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt