Herr: Tre härliga poäng för A-laget

Publicerad: 2023.05.01

Det blev seger för vårt A-lag i bortamatchen mot Mölltorp-Breviks AIF.
Med flera spelare borta kom Valtorp till spel med en helt nykomponerad backlinje vilket märktes i anfallsspelet där man spelade med högre risk i passningarna då de ofta var av det längre slaget. Detta gjorde att Mölltorp-Brevik hade mer boll och kunde diktera tempot under första halvlek medans Valtorparna försvarade på ett mycket stabilt och ansvarstagande sätt. Väldigt få målchanser i förstahalvlek från båda håll men Valtorp lyckades få in en boll i målet genom Gustav K men som blåstes av för hands samtidigt som bollen rullade över mållinjen.

Inför andrahalvlek ändrade Valtorp inom laget genom något byte och något positionsskifte vilket gav ordentlig frukt i anfallsspelet. Man lyckades få fast flera anfall på Mölltorp-Breviks planhalva och etablerade flera fina anfall. Gustav K som vi nämnts tidigare rullat in en boll i målet men som blåsts av för hands var den som bröt dödläget i matchen efter ett fint inspel av Dennis I satte Gustav K dit vänsterfoten och 1-0 till bortalaget i den 65:e minuten. Bara några minuter senare lyckades dock Mölltorp-Brevik kvittera genom ett inlägg och åter lika läge. Valtorp hängde inte med huvudena utan tog tag i taktpinnen igen och efter en fin spelvändning av Simon O och en fin löpning samt avslut så hade Dennis I lyckats placera in 2-1 till Valtorp i den 73:e matchminuten. Mölltorp-Brevik skapade även de chanser under andrahalvlek men där Daniel L i Valtorpsmålet gjorde flera spektakulära räddningar och årets första 3:a bärgades hem till Brovalla. 

Otroligt skönt att äntligen få med sig 3 poäng efter att varit det laget som förtjänat dem i tidigare matcher men endast lyckats få med sig 1 poäng. En riktig laginsats där en nykomponerad backlinje sköter matchen med bravur och spelar efter sina förutsättningar. Jobbet som läggs ner i försvarsspelet av hela laget i de inledande matcherna ger en stabilitet och trygghet när inte anfallsspelet alltid blomstrar. HÄRLIGT!

Matchfakta

  • Mölltorp/Brevik - Valtorps IF 1-2 (0-0)
  • Resultat: 1-2 (0-0)
  • Datum: 2023-04-29
  • Tid: 13.00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra
Daniel Larsson
Thor Acker Elias Martinsson Leo Setterberg Dennis Iwar  
Simon Odh Jay Patel Robin Andersson
Gabriel Berger Alexander Nilsson Gustav Kjellén  
Avbytare
Självmål David Hallqvist Pontus Fahlgren Aras Salih   Viktor Viktorsson

Juni 2023

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

Nästa match

Valtorps IF - Tidaholms GoIF
Måndag 5 Juni, 19.00

Senaste resultaten

Senaste nytt