Herr: Ny uddamålsseger i slutminuterna

Publicerad: 2023.05.13

Valtorp låg under med 2-1 i paus men under matchens avslutande tio minuter visade laget prov på stark karaktär och vände till 3-2 och fick med sig samtliga tre poäng. Robin Andersson gjorde två mål och Jay Patel ett.
Första halvleken
Valtorp inledde matchen lite trevande, utan att Tibro för den sakens skull på något sätt inledde bättre. Lagen kände på varandra och chanserna som skapades var inledningsvis få. Tibro tog gott om tid på sig på samtliga fasta situationer. Långa inkast och fasta situationer där det visade sig att de också var starka. Efter sjutton minuter ledde efterspelet till en av dessa fasta situationer till att bollen landade hos Tibrospelaren Marco Chamon utanför straffområdet. Med en sanslöst vacker volleyträff satte han matchens första mål i krysset, helt otagbart för Daniel Larsson i Valtorps mål. 

Målet blev en väckarklocka för de rödvita och bara tre minuter senare prickade Robin Andersson ribban och returren var sånär på att läggas in i mål innan Tibros målvakt fick tag i bollen. Flera bollar dansade på linjen och i den 34:e minuten jublade Valtorp efter att Jonas Olsson satt bollen i nät. Tyvärr bortdömt efter att domaren menat på att det varit gruff på målvakten. Istället kom kvitteringen i den 40:e minuten. Gabriel Berger satte in en perfekt inåtskruvad frispark mot bortre stolpen där Robin löpt sig fri, avslutet bredsidades behärskat in och Valtorp hade rättvist kvitterat efter att ha jobbat sig in i matchen ordentligt. 

På övertid i första halvlek var domarna oense huruvida det skulle vara hörna eller ej. Valtorp och linjedomaren menade på att det var en solklar inspark medan Tibro och huvuddomaren pekade på hörna. Hörnan resulterade i mål och det blev en uppretad stämning precis innan första halvleks slut och Tibro stod åter i ledning inför andra halvlek.

- Även om det blev hörna fast det inte skulle vara det så är det ju inte ett givet mål utan vi behöver ju jobba färdigt den situationen som ges, vi använde det som tändvätska istället och sa att vi skulle se till att påverka det vi kan påverka och släppa fokus på allt annat. Domaren kom till oss och innan andra halvlek började och bad om ursäkt för att han gjort en rejäl missbedömning vilket var bra gjort av honom, men då hade vi accepterat, glömt och gått vidare vilket jag tycker vi visade när andra startade, säger Viktor Fränberg.

Andra halvleken
Underläge mot ett lag som är duktiga på inkast och hörnor var frustrerande när klockan tickade och varje situation där bollen inte var igång fick ta tid. Valtorps uppgift var fortsatt att försöka hålla tempo och se till att göra saker med bollen när den var i spel. Chanserna började vaskas fram och Tibro låg mest och försökte kontrollera och gick på kontringar med sina yttrar, utan att direkt ge några farligheter. Tibrospelarna såg allt tröttare ut och Valtorps bänk skulle då visa sig bli avgörande. Samtliga ersättare som kom in i matchen satte ett rejält avtryck. I den 70:e minuten gjorde Evraz Salih sitt första framträdande sedan skadan 19 mars. Han gav en tröttkörd backlinje problem med pigga ben framåt, i den 78:e minuten rann han igenom i en djupledslöpning och tog sig till ett avslut där returen studsade ut till Jay Patel som hoppade in i paus, på ett skickligt sätt fick Jay till en volley i ett svårt läge och det var kvitterat till 2-2. Tiden tickade på mot 90 och Valtorp kunde bara hoppas att all tid som hemmalaget tagit på sig vid fasta situationer skulle läggas till som övertid. Två minuter övertid skulle det bli och Valtorp skulle hinna vaska fram en gyllene chans till ledningsmål, tyvärr utan resultat och det såg ut att gå mot delad pott. Eller? 

Ytterligare en chans skulle komma. Anton Eriksson fick bollen utanför straffområdet och lade in den i boxen där det var fullpackat med röda och gula spelare. Bollen prickade Simon Odh som skarvade vidare till Robin Andersson som med sitt andra mål i matchen nickade in ledningsmålet för Valtorp. Nu handlade det om att reda ut slutforceringen som borde handla om sekunder. Tibro hann dock komma till sitt bästa läge på hela matchen under dessa sekunder. Daniel Larsson i mål tvingades stå för en superräddning, och därefter hann Tibro även få en frispark i höjd med sitt avbytarbås. I efterspelet till att de fick den frisparken tog en av deras spelare också ett rött kort efter att ha knuffat ned en Valtorpare när bollen var ur spel. Ingen målchans skapades på frisparken och domaren blåstre strax därefter av matchen som fick ett väldigt intensivt och dramatiskt slut. 

- Galet stark vändning där vi verkligen behövde jobba mentalt under hela andra halvlek med att ha fokus på just det vi pratade om i halvlek, fokus på det vi kan påverka. Få snurr på bollen när vi har den och sätt tro till att vi får tilläggstiden tillbaka på det som tagit tid. Extrem skönt att avgöra matchen på det vi trodde var sista sparken, men att Daniel sen tvingas  göra räddningen han gör bara några sekunder senare... det tackar vi för. Idag är truppbredden vår nyckel till seger. Startspelarna gör det bra allihopa, men att kunna skicka in Vedad och Jay i paus och sen få in pigga ben på Felix och Evraz sista tjugo när motståndarna går på knäna är en grym förmån för oss att förändra matchen med.

Matchfakta

  • Tibro AIK - Valtorps IF 2-3 (2-1)
  • Resultat: 2-3 (2-1)
  • Datum: 2023-05-11
  • Tid: 19.00
  • Sammanhang: Div. 5 Östra

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt