Herr: Tung förlust mot Jula BK

Publicerad: 2023.05.22

Sent avgörande igen men denna gång till motståndarnas favör. 2-1 slutar matchen till bortalaget Julas favör efter mål i den 86:e matchminuten.
Det blev en tung förlust för hemmalaget när Jula BK gästade Brovalla. 

Jula var det laget som startade matchen bäst och hade flera anfall som skapade tryck med bla flertalet hörnor som följd på avsluts försöken. Efter dryga 20min spelade höjde Valtorps sig och börjar ta över spelet mer och har några fina chanser till mål både från inlägg och kombinationer. Under första halvlek skapade även Valtorp en straffsituation via Robin A som efter lite närkampsspel kommit in i straffområdet med bollen och blivit rejält nersparkad av motståndare vilket ledde till att domaren blåste straff? Trodde de flesta men domaren ansåg att Robin A hade varit för tuff i närkampsspelet dess för innan och det var därför han blåst av spelet vid situationen. 0-0 stod det i halvlek och Valtorpsspelarna växte och tog för sig mer och mer i spel och dueller ju längre första halvlek gått. 

Valtorp var även det laget som tog tag i taktpinnen direkt efter pausen och fortsatte med flera fina anfall. Efter dryga 55minuter drog Robin Andersson som varit den som visat vägen i de senaste matcherna med sitt målskytte iväg en rejäl projektil mot Julamålet men ribbkrysset var det som räddade Jula denna gång. 65minuter var spelade när Valtorp tilldömdes en inläggsfrispark från vänsterkanten och Gabriel B prickade fint Simon O:s panna och 1-0 till de röda! Jula replikerade dock ögonblickligen då de i anfallet efter drog iväg ett skott vilket ledde till en målvaktsretur som bortalaget var hetast på och lika läge igen. Valtorp fortsatte att föra matchen med något mer bollinnehav i försök att få till ett ledningsmål men Jula hade även de en del uppstickande anfall, ett sådant skedde i den 85:e minuten vilket ledde till hörna och via den hörnan satte man dit 2-1 till bortalaget. 

Inget roligt avslut på matchen då känslan var att vi skulle göra det avgörande målet men det blir helt tvärtom. 
Insatsen är bra men det är poängen och målen som räknas. Upp på hästen igen och härnäst väntar derby mot Tomtens IF för A-laget.

 

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt