Herr: Decimerat Valtorp tog välförtjänt trepoängare

Publicerad: 2023.05.28

Valtorp spelade med en man kort sedan minut 27, trots det så vann Valtorp rättvist med 1-0, även om målet kom först i 95:e minuten.
Första halvlek: 
Matchen inleddes med att lagen kände på varandra, och efter drygt fyra minuter försökte Tomten överlista Daniel Larsson med ett skott från halvplan efter att han rensat en djupledsboll. Bollen gick utanför och Valtorp styrde därefter matchbilden kontrollerat. Tomten rullade gärna boll, men fick ut ytterst lite av det. 

I den 27:e minuten fick Valtorp ett rött kort efter en onödig situation som föranledde att Tomten fick frispark och därefter ett individuellt agerande som Valtorps IF som förening fördömer helt. Det röda kortet var solklart och bra av domaren att agera snabbt och bra av de båda lagen att hålla nivån därefter. 

Med en man kort redan från den 27:e minuten skulle Valtorp få slita hårt, men sanningen var att kvarten som följde i första halvlek gav laget mersmak. 

- Jag vet inte vad som hände med Tomten men de blev väldigt stirriga, det var som att de förstod att pressen plötsligt låg på de och det hanterade de inte särskilt bra. Vi låg rätt på ett föredömligt sätt och slet stenhårt för varandra. Det kändes riktigt bra inför andra halvlek trots att vi spelade decimerat. 

Andra halvlek
Valtorp fortsatte springa och slita och skapade också en del chanser. Tomten fick också några få chanser, men trycket som hemmalaget borde ha etablerat kom aldrig. Ett rejält ställningskrig gick in mot sin slutfas den sista kvarten och då kändes Tomtarna både allt mer desperata och trötta. Det gav istället Valtorp ny energi. Inhoppande Johannes Lundahl stod för ett riktigt vasst inhopp som gav Valtorp segervittring och tro på att gå för det. 

I den 93:e minuten stod hemmalagets målvakt Simon Leijon för en bragdräddning på hörna och känslan var att det nu gick mot 0-0. Valtorp skulle dock få ytterligare en hörna i den 95:e minuten. Denna gången prickade Gabriel Bergers fina serv Robin Anderssons panna. Ett frenetiskt kämpande Valtorp fick äntligen fira ett mål och strax därefter gick också slutsignalen. 

- Jag kan verkligen inte säga annat än att det var välförtjänta tre poäng, även om målet dröjde. Det grabbarna gjorde efter det röda kortet är så beundransvärt. Vi njöt på bänken av att se insatsen som spelarna stod för. 

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt