Herr: 3-2 förlust mot Jula

Publicerad: 2023.09.05

Det blev en tung förlust på bortaplan mot Jula.
Jula borta brukar innebära mycket kamp och ett hemma lag som kämpar hela vägen tills slutsignal vilket vi var varse om och så blev det även denna gång. 
Matchen som spelades på Ullervads IP bjöd på hela 5 mål och det fanns bud på fler. 

Jula startade matchen bäst och var rejält farliga i omställningsspelet. Via en sådan skapades redan tidigt i matchen en situation som hemmalaget ropade för straff på men domaren valde att fria denna gång. Valtorp höjde upp sig och jämnade ut spelet och var även det laget som skulle spräcka lika läget efter ett fint anfallsspel från högerkanten in till Robin A som passade tillbaka till släpande spelare utanför straffområdet och smack 1-0 Valtorp i den 24:e minuten. Jula skulle strax innan paus kvittera genom att man skapat ett 1vs1 läge i straffområdeskanten där man vek in till mer centralposition med bollen och satte bollen fint intill Daniel L:s vänstra stolpe. Valtorp fick härligt nog sista ordet i den första halvleken efter en inläggsfrispark som letat sig in i målet slagen av Evraz S. 2-1 med oss in i paus efter en klart bättre andra del av den första halvleken och positivt inför andra halvan av matchen. 

När domaren blåste igång var det Jula som startade även denna halvlek bäst och fick ett tryck på Valtorp och i den 50:e minuten lyckades de återerövra bollen och en straffsituation skapas och denna gången blåste domaren. Straffen förvaltades och 2-2 som bara 5 minuter senare blev 3-2 till hemmalaget genom en omställning. 
Valtorp jobbade på för att få in en kvittering och hade stundtals riktigt fint kombinationsspel för att ta sig till lägen men denna gången lyckades inte forceringen framåt och slutresultatet skrevs till 3-2 för hemmalaget.

Det finns flera saker att ta med sig som såg bra ut inför fortsättningen men även vissa saker som behöver slipas till som vi inte såg ske under vårens matcher. 
Nu är det upp på hästen igen för härnäst väntar derby mot Tomtens IF hemma på Brovalla.

 

September 2023

Ti On To Fr
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Nästa match

Lundsbrunns IF - Valtorps IF
Söndag 1 Oktober, 16.00

Senaste resultaten

Senaste nytt