Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Delad pott i Timmersdala

Publicerad: 2023.09.17

Jonas Olsson stod för Valtorps mål för dagen men det kunde blivit fler målskyttar om marginalerna skulle varit med oss.
Valtorp fick en pangstart i toppmötet mot Tymer där man gjorde 1-0 redan i den 3:e matchminuten efter en hörna slagen av Felix F som Jonas O nåde högst på och skallat in i nätet. Första halvlek var annars väldigt jämn där båda lagen hade bra perioder och förde spelet där bla Valtorp under en av dessa perioder hade en boll i stolpen även denna efter en hörna. Valtorp tog med sig 1-0 in i paus och en bra första halvlek i div 5 var avklarad.

Även i starten av andra skapade Valtorp ett fint läge men ingen utdelning och i omställningen efter lyckades Tymer istället göra 1-1 efter ett tidigt inlägg och nick in i målet. Klockan hade tickat upp på 53 minuter när nästa stora målchans skapades och detta av Valtorp som efter fint spel och ett hårt avlossat skott av Robin A träffat stolpen så det ekade. Valtorp var det laget som nu hade något mer av matchen och kändes lite farligare. Det var dock Tymer som skulle få nästa riktigt farliga läge då de efter ett inlägg hade öppet mål men där nicken smiter strax utanför och då återstod 15 minuter av matchen. Valtorp skapade ytterligare ett stolpskott när det återstod sju minuter av matchen detta efter ett dubbel läge i straffområdet där Evraz S var den som var närmast men stolpen stod i vägen även denna gång.

Trotts delad poäng så lever hoppet för båda lagen om uppflyttning då Korsberga förlorade mot Tomten i denna omgång. Tabelläget med tre omgångar kvar är så att Ekedalen och Korsberga är tre poäng ovanför Valtorp som i nästa omgång möter Ekedalen och Tymer möter Korsberga. Att tilläga också är att Ekedalen och Korsberga kommer också mötas innan serien ska summeras.