Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Seriens första trepoängare säkrades i Lyrestad

Publicerad: 2024.05.06

Söndagens bortamatch mot Hova/Weimer/Lyrestad slutade med seger 1-4 för Valtorps del. Filip Gabrielsson gjorde två av mål, Dino Cemal ett och det fjärde målet var en hemmaspelare sist på innan det gick i mål.
Lite rockader från det lag som spelade förra omgången. Daniel Larsson gjorde comeback  i målburen tillfälligt då Gabriel Edin var bortrest och i backlinjen gjorde 18-årige Alexander Svensson sin startdebut i A-lagssammanhang.

Laget fick en fin start med ledningsmål efter tio minuter genom Filip Gabrielsson som därmed stod för sitt första mål i den rödvita tröjan. Bara tre minuter in i den andra halvleken gjorde Dino Cemal 2-0, ett mål som efter Valtorps dominans såg ut att avgöra matchen. Men bara fyra minuter senare reducerade hemmalaget och såg ut att ge liv i matchen. Det blev dock kortvarigt, för i den 55:e minuten gjorde Filip Gabrielsson sitt andra mål för dagen och tog Valtorp upp i en trygg 3-1 ledning. Matchen bevakades och kontrollerades av de rödvita som också hann göra 4-1 innan matchen var slut.

Tränarstaben kommenterar:
- Det var en svårspelad gräsmatta men vi gör det riktigt bra ändå och lyckas hålla oss till vår spelplan. Hova/Weimer Lyrestad står upp bra i första halvlek men i andra så lyckas vi få hål på dem och få utdelning på lägena som vi skapar, kommenterade Valtorps tränare Rebin Saeed.

Kommande söndag väntar på förhand svårare motstånd då Våmbs IF kommer på besök till Brovalla. Laget har fått en stark start på serien med två vinster och två oavgjorda matcher och är på andraplats i tabellen.