Sök på valtorpsif.se

Stötta Valtorps IF

Samarbetspartners

Herr: Filip Gabrielsson klar för Valtorps IF

Publicerad: 2024.01.15

21-årige mittfältaren Filip Gabrielsson är Valtorps senaste nyförvärv, Filip kommer senast från Åsarp/Trädets FK där han var med laget och spelade division 3 under fjolårssäsongen. Dessförinnan tillhörde han sin moderklubb IFK Falköping, men har en mycket stark Valtorpskoppling då hans far Joakim Gabrielsson representerade föreningen i 347 tävlingsmatcher.
Valtorpskopplingen går som sagt inte komma ifrån. Filips pappa Joakim Gabrielsson stod för allt det Valtorps IF är. De 347 tävlingsmatcherna för Valtorp hade såklart varit betydligt fler om inte Joakim tragiskt gått bort alldeles för tidigt. Även hans farbror "Jofa" Gabrielsson har givetvis en stor plats i Valtorps historieböcker med sina 303 spelade matcher. 

Några viktiga texter till minne av Joakim:
Minnesord om Joakim Gabrielsson - Valtorps IF
Lucka 14: En av våra största profiler genom tiderna - Valtorps IF
Föreningsnytt: Tommy lägger skorna på hyllan i match 347 - Valtorps IF


          
Filip under två tidigare besök på Brovalla. Bilden till vänster visar när han var med på Liverpools fotbollsskola sommaren 2013 och bilden till höger är ifrån när han första gången spelade en seniormatch på Brovalla då han var med moderklubben IFK Falköping och träningsspelade mot Valtorp säsongen 2021.

Filip klar för Valtorp 
Nu fokus på huvudpersonen och de glädjande nyheterna att nästa generation Gabrielsson redo att träda i den rödvita tröjan och skapa ny historia. Filip var mycket nära att skriva på för Valtorp redan inför säsongen 2023, valet blev istället division 3-spel med Åsarp/Trädet där han tillbringade vårsäsongen. Under sommaren gick flyttlasset till Malmö där han varit för studier, men på hösten när Åsarp/Trädet kämpade om att säkra kontraktet i slutet av säsongen åkte han hem och spelade från start på lagets mittfält. 

 


Spelaren Valtorp får in i truppen är en kreativ och teknisk speldirigent som oftast huserar på det offensiva mittfältet. Han har spelat i division 4 med IFK Falköping och Åsarp/Trädet vilket gör att han kommer med värdefull erfarenhet till laget, i konkurrens med flera klubbar i kommunen så kan vi stolt konstatera att Filip valde rödvita Valtorp. 

Varmt välkommen Filip!

Februari 2024

Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829     

Nästa match

Valtorps IF - Herrljunga SK FK
Lördag 24 Februari, 10:00
Ållevi

Senaste resultaten

Senaste nytt